Het Noord-Zuidoverleg nodigt je uit op de infoavond ’Noord-Zuid leeft! in Heist-op-den-Berg‘, op donderdag 27 maart 2014 om 20 uur in zaal Velodroom in CC Zwaneberg.

Piet Van Pelt stelt het 4de-pijlerproject Maher in India voor, één van de drie vierdepijlerprojecten die een gemeentelijke toelage ontvangen. ’Maher‘ steunt Sister Lucy bij de opvang van verlaten en verstoten vrouwen en hun kinderen in India. Zij wil hen hun waardigheid teruggeven, en hen een opleiding bezorgen waardoor ze terug hun plaats in de maatschappij kunnen innemen.

Inleefreizigster Jana Struys vertelt over haar vrijwilligerswerk voor de organisatie Mobile School in Bolivia. Als jongere die meewerkte in een concreet hulpproject in het Zuiden, ontving ook zij een gemeentelijke toelage.

Infostanden van de Noord-Zuidorganisaties die in Heist-op-den-Berg actief zijn, alsook van de twee andere door de gemeente gesubsidieerde vierdepijlerorganisaties, ’Nyunmatabo‘ (Ghana) en ’Gamrupa‘ (Gambia), en de gemeentelijke Noord-Zuiddienst en Integratie- en diversiteitsdienst zullen aanwezig zijn.

Een (h)eerlijke receptie wordt aangeboden door Wereldwinkel Heist-centrum.